Nyheder

Så sker der igen noget på Røsnæs 🙏🏼
Denne gang er det på havnen, hvor vi bygger et hus med plads til blandt andet kajakhotel. Det betyder, at du kan lade din kajak overnatte på hotellet. Vi håber, at det giver endnu flere muligheden for at få glæde af Røsnæs til havs.

TV-Kalundborg
Nyt spændende projekt. 1. spadestik fredag morgen. Læs mere på TV-Kalundborg.dk
...

View on Facebook

Røsnæs er for alvor på “Natur-landkortet”
Røsnæs er et af de 15 steder i Danmark, der er udvalgt som Danmarks Naturkanon.

Her er Juryens begrundelse:
Røsnæs er et unikt naturområde præget af blomsterrige enge og overdrev samt høje kystskrænter. Stedet er dannet under istiden under en enorm iskappe, som har skubbet grus og sten med sig fra Norge og Sverige, hvorefter denne naturperle er blevet skubbet op som en tange, der nu ligger omkranset af hav. Det yderste af Røsnæs rummer mange sjældne arter. Området er ikke dyrket, og de varme sydvendte skrænter og dynamikken i landskabet giver levemuligheder for mange forskellige planter og dyr.

Her kan man i forsommeren høre de sjældne klokkefrøer, se den nikkende kobjælde eller finde sjældne sommerfugle, som fx fransk bredpande, der på Røsnæs har sin største danske bestand. Hvis man har mod på det, kan man lede efter den nordlige fugleedderkop, der for det meste lever skjult i sit underjordiske spind.

Disse arter har sammen med mange andre fantastiske arter, fundet et levested på Røsnæs, som er en mangelvare i resten af Danmark. Røsnæs er på alle måder en uforglemmelig naturoplevelse.
...

View on Facebook
View on Facebook

Søndagens vandretur var i dejligt solskin. Turen gik fra Naturrummet til Zleep
Hotel, hvor Hanne Dyremose så venligt tog imod os, beværtede os med Kaffe, Te, croissanter, vand og frugt.
Hun fortalte om hotellets nuværende kappasitet på 68 sengepladser samt
igangværende myndighedsgodkendelse til yderligere 35 senge. Tak til Hanne for dette flotte traktement. Tak til Mona og Carl Andersen, som på flotteste vis ledte os igennem -for de fleste - et ukendt terræn.
En 8 km- tur med 34 deltagere.
...

View on Facebook

Så er det snart tid til en fælles efterårsvandring i den smukke natur. Søndag den 30.9. mødes vi ved Naturrummet, hvorfra vi vandrer til Hotel Røs og retur igen. En rute på 8,5 km.
Alle er velkomne. Vi ses 🍃
...

View on Facebook

Vi var 26 der sammen vandrede på nordsiden af Røsnæs fra Nyby Havn til Naturrummet. En skøn formiddag med frisk luft, motion, interessante fortællinger og ikke mindst super hyggeligt fællesskab.
RUB inviterer på vandretur igen efter sommerferien.
...

View on Facebook

Så er det muligt både at se og prøve den helt nye badebro med tilhørende flydeponton, der netop er sat op ved Ulstrup Sønderstrand. Hele anlægget er en del af de 13. Landmarks i projekt Røsnæs Rundt. ...

View on Facebook

Husk at komme i Forsamlingshuset på torsdag kl 19 til borgermøde. ...

View on Facebook

Ny badebro på Røsnæs 🌊☀️
Nu er der håb forude. Den nye badebro ved Ulstrup Sønderstrand står færdig i næste uge.
...

View on Facebook

Sommerfest på Røsnæs den 2.6.
Oplev bl.a. Katrine Bille
...

View on Facebook

Lørdag den 2. juni er der Sommerfest på Røsnæs med forskellige aktiviteter og tilbud. Billetter til fællesspisning og musik kan købes i Brugsen for 225kr. Børn op til 12 år er gratis.

Du kan deltage i dele eller det hele. Ta´familie og venner med til en skøn dag på skønne Røsnæs.

Røsnæs Sommerfest er arrangeret på tværs af foreningerne på Røsnæs.
...

View on Facebook

Visit Vestsjælland kan nu afsløre, at Røsnæs er blevet udvalgt blandt 580 kandidater til at være et af de 50 steder, der er kommet med i inspirationsguiden Smutturen.dk.

Røsnæs udvalgt blandt 580 kandidater
Røsnæs udvalgt blandt 580 kandidater
...

View on Facebook

Motion, naturoplevelser og fælles går op i en højere enhed i kajakklubben på Røsnæs. Læs mere om den på TV-Kalundborg eller på RUB's hjemmeside.

TV-Kalundborg
Undervisningsforløb for begyndere og for lettere øvede. Læs mere på TV-Kalundborg.dk
...

View on Facebook

Søndag den 11. marts kl. 10 er der forårsvandring på Røsnæs med mødested på p-pladsen ved fyret. Turen er på 5 km, og er en del af hele Røsnæs Rundt ruten. ...

View on Facebook

Godt 100 var til Nytårsvandring på Røsnæs
Godt 100 var til Nytårsvandring på Røsnæs
...

View on Facebook

Nytårsvandring 🍾🎊💥

Kom med på årets første vandring søndag den 7. januar. Vi mødes kl 10 i Naturrummet, hvor vi i foreningen er værter for champagne og kransekage. Herefter begiver vi os ud på forskellige vandreruter på mellem 2 og 6 km i det skønne Kongstrup Klinter.

Der er ingen tilmelding og alle er velkomne.
...

View on Facebook
Røsnæsnyt Nr. 54 2019

Røsnæsnyt

Læs nuværende udgave af Røsnæs nyt