Besøg Røsnæs

Røsnæs er et fantastisk sted for en længere eller kortere ferie. Overnatningsmulighederne er er mange, hvad end om man er til shelter, bed and breakfast, sommerhus eller hotel. Derudover er der rigelig mulighed for varierede oplevelser, såsom lange vandreture, besøg af vingårde, fyret eller møllen

I 2018 blev Røsnæs optaget i Danmarks Naturkanon med følgende beskrivelse.

Røsnæs rager godt 15 kilometer ud i Storebælt efter at være blevet presset op, op, op af havet i løbet af den sidste istid for over 15.000 år siden og er blevet til det, man kalder et randmorænelandskab – de bunker af jord, sand, sten og grus, som isen som en bulldozer har presset foran sig.

Landskabet ligger her i et bælte af det tørreste og mest solrige klima i Danmark. Og det giver særlige betingelser for naturen, især på de sydvendte skrænter, der tager sig helt vidunderligt ud med alle de planter og blomster, som man ellers typisk skal længere syd – eller østpå i Europas steppelandskab for at finde.

Hvilken skrænt og vilde stenstrand, der fremstår skønnest, er op til dig at bestemme, men både Vågehøj ved Naturskolen, Røsnæs Fyr og Helles Klint er gode udgangspunkter. Desuden er der gode parkeringspladser ved Naturskolen og Røsnæs Fyr. Fra alle tre steder finder du smalle solrige vandrestier, der kan føre dig helt ud til Sjællands vestlige punkt. Fra alle tre steder kan du på en klar dag se ikke bare over til Samsø, men også til Fyn og Jylland. Og her kan du så stå og blive enig med dig selv om, at du vil leje en havkajak for at blive et med Storebælt næste gang – for at opleve hele molevitten en gang til bare fra en anden vinkel.

Information

Skrænt

Praktisk Information

Diverse praktisk information om besøge Røsnæs

Billede1

Overnatning

Overnatningsmuligheder på Røsnæs

IMG_20170303_124754

Vandreruter

Information om vandreruter på Røsnæs

naturskolen

Naturskolen

Besøg Naturskolen

DSC_0185

Røsnæs Fyr

Besøg Røsnæs Fyr

mø

Ulstrup Mølle

Besøg Røsnæs Mølle

Krogebaek_web_sm

Badning

Information om badestrande på Røsnæs

dyrehoejgaard_vinhoest_red

Vingårde på Røsnæs

Besøg vingårdene på Røsnæs

naturrumment

Naturrummet

Besøg Naturrummet på Røsnæs

maritime-aktivitesthus2

Det Maritime Aktivitetshus

Besøg det maritime aktivitetshus