Vandreruter Røsnæs

Intro

Røsnæs byder på en enestående varieret natur. Nedenfor er forslag til vandreture fra 1,5 km til 25 km. Nedenfor er ruterne opdelt efter geografisk lokation. Ruterne der udgår fra Naturrummet er markeret med pæle i landskabet, hvorimod de andre ruter er forsøgt beskrevet, samt markeret på billeder (klik på billederne for større kort).

Der er ikke her detaljeret beskrevet ture på Røsnæs spidsen, da de kan ses i foldere: “Røsnæs og Fyret”, som er udgivet af naturstyrelsen (hent den her).

Røsnæs Rundt

Røsnæs Rundt guider dig via 13 landmarks rundt i Røsnæs´ smukke natur. På ruten kan du opleve den fantastisk natur, få fortalt spændende historier og blive introduceret til aktiviteter både til vands og til lands.

De 13 landmarks danner tilsammen ruten Røsnæs Rundt. To af de 13 landmarks, Naturrummet og Aktivitetshuset på Havnen, er bygninger i landskabet. De andre landmarks er små opholdssteder udført i træ, der iscenesætter landskabet og fortæller en historie om netop dette særlige sted på Røsnæs.

Detaljeret information om Røsnæs Rundt ruten kan findes på hjemmesiden Røsnæs Rundt.

Ruter der udgår fra Naturrum

Skærmbillede 2015-06-14 kl. 20.16.51

Røsnæs Rundt (25 km)

Markeret rute rundt om Røsnæs halvøen. Start ved Naturrummet og bliv ført af den gule rute rundt om Røsnæs spidsen. Ruten ender tilbage ved Naturrummet. Ruten går meget op og ned og byder på meget afvekslende natur

13-horsedalen-med-Blodrod-Storkeneb-og-Soloje

Kongstrup klinter (3 km)

Markeret lille rute rundt i kongstrup klinter. Ruten starter og slutter ved naturrummet. Se de fantastiske stejle klinter og skrænter og de vilde overdrev. Ruten er forholdsvis kuperet.

rosnaes

Kongstrup klinter 1,5 km

Markeret lille rute rundt i kongstrup klinter. Den er ikke ligeså kuperet som 3 km ruten, men stadigt ikke tilrådeligt for gangbesværede. Man ser overdrev, skræmte og klinter.

Ruter der udgår fra Maritime Aktivitetshus

Ågerup rundt

Ågerup rundt (9 km)

Denne rute er ikke markeret. Den første del af ruten foregår langs stranden, derefter foregår ruten af markveje samt mindre trafikerede veje.

Rutebeskrivelse

Fra det maritime aktivitetshus følg røsnæs rundt ruten (gul rute) til ågerup strandpark og videre af lillesøvej. Når man kommer til Røsnæsvej skal man dreje til højre og forsætte 700 m til Ågerupvej (gå ad cykelsti men inde ved siden:-)). Fortsæt af Ågerupvej til Ågerup og herefter videre mod Ulstrup. I Ulstrup drejes til højre af Søbakken hvorved man kommer forbi kirken og Brugsen. Kirken er åben meget af sommeren i dagtimerne hvilket kan besøges. Ved Brugsen kan der tankes op med kolde drikke og snaks:-). Fortsæt derefter til højre af Nybyvej, der tager dem tilbage til det maritime aktivitetshus.

Klik på billede over for større kort.

Åsen rundt

Åsen rundt (5 km)

Denne rute er ikke markeret. Ruten går ad mindre veje, markveje og ca 1 km af Røsnæsvej. Meget fin rute til at se det danske åbne land.

Rutebeskrivelse:

Fra det maritime aktivitetshus fortsættes der af nybyvej til man kommer til Åsen på højre side. Fortsæt af Åsen til Røsnæsvej og gå ca. 1 km til Ulstrup. På vejen kommer man forbi Ulstrup Mølle der har gratis adgang i sommerhalvåret om søndagen. Fra Ulstrup fortsættes der tilbage ad Nybyvej til det maritime aktivitetshus.

Klik på billede over for større kort

Ruter der udgår fra Ulstrup

Horsedal tur-retur

Horsedal tur-retur (6 km)

Denne rute er ikke markeret. Her kommer man først langs skrænter og strand, inden man til sidst komme op igennem horsedalen der er fuld af vilde blomster om sommeren.

Rutebeskrivelse

Ruten starter fra Røsnæs kirke hvor der kan parkeres ved Søbakken. Herfra gåes af Barnes Banke ad markvejen mod øst. Her møder man Røsnæs Rundt ruten, som tager en langs skrænterne og ned ad trappen. Gå herfra langs stranden (ikke Røsnæs Rundt ruten) til man kommer forbi elverhøj. Herfra følger man Røsnæs Rundt ruten op forbi Hellenerhuset og op til Slothsvej. Her drejes til venstre og for enden af bakken, går man ind ved sti ved bænk. Følg stien til man kommer til låge på ventre hånd. Gå ind ad låge og over mark til man kommer til ny låge. Gå ind ad denne låge drej til venstre af grusvej op forbi Røsnæs Naturcamping. Følg grusvej et par hundrede meter til man ser ny låge mod syd. Gå ind af denne låge og forsæt til højre ca 1 km hvor man komme til landmarket horsedalen. Herfra fortsættes mod vest til venstre om sommerhus og ca 300 m op ad grusvej. Ved låge her drejes til højere og kortefter til ventre ad Fjordbakken. Følg denne til enden og der drejes venstre ved hus ned ad grusvej. Følg grusvejen langs Røsnæsvej, og herefter til venstre ad Røsnæsvej op mod kirken.

Klik på billede over for større kort

Ulstrup rundt

Ulstrup Rundt (4 km)

Denne rute er ikke markeret. Her kommer man først gennem skov, langs vandet, samt tilbage af overdrev.

Rutebeskrivelse

Turen starter fra Røsnæs kirke. Herfra gåes ad Ulstrup Sønderstrand. Ca 200 m nede af vejen drejes til højre ad Slettenshage. Ude af denne vej ser man en af Røsnæs Friskoles ude-baser, hvor børnene bliver undervist som en del af udeskole. Når man kommer ud af skoven drejes tv af sti som er hvor vejen drejer skarpt til højre. Forsæt af sti 75m, inden man drejer til højre af grusvej. Forsæt for enden af grusvej og over kæde der spærrer vej. Herfra følges vej til venstre. For anden drejes til højre hvor man kan fortsætte ca 500m ud af langs vandet. Dette er en meget smut tur ad grusvej, hvor man kan være heldig at se markfirben og hugorme der soler sig ved siden af vejen. Vend om og fortsæt tilbage når vejen går opad igen. Herefter gåes tilbage til man kommer til Ulstup sønderstrand. Om sommeren er der en meget fin badebro her, og mulighed for at svømme ud til badeplatform. Fortsæt ad sti op ad bakke og drej til venstre ved læhegn. Følg læhegnet op af bakken og drej til venstre ad Barnes Banke. Fortsæt af Barnes Banke til rensningsanlæg og drej til venstre  op ad sti mod Røsnæsvej. Ved Røsnæsvej drejes til venstre mod kirke.

Klik på billede over for større kort.