Kik-ud

Det fredede Kik-ud er et enestående udsigtspunkt, som regnes for at være et af de smukkeste og vigtigste botaniske områder i hele Vestsjælland.

26_RR_LM_kigud2_sm

ET BOTANISK PARADIS
På de tørre solbeskinnede skrænter findes spændende planter og blomster med arter, der ellers er karakteristiske for Europas stepper længere mod syd og øst. I kan blandet andet finde den farvestrålende ranunkel, den gule kællingetand, den farvestrålende Soløje og den fine knoldet mjødurt. Ved Kik-ud kan I også nyde udsigten over sydkysten og krattene af slåen, hvidtjørn og hyld.

EN LILLE FLYVER OG EN SANGER
De særlige blomster og planter betyder at den meget sjældne sommerfugl Fransk bredpande, trives her. Den kan I læse meget mere om her. Fra maj til omkring Sankt Hans synger nattergalene smukt ved Kik-ud. Det er særligt tidligt om morgenen og om aftenen I kan høre den smukke sang. Det kan bestemt anbefales at tage på nattergaletur i denne periode.

FIND VEJ OG NYD UDSIGTEN
Det kan absolut anbefales at nyde den storslåede udsigt på dette landmark. Man kommer direkte dertil ved at tage udgangspunkt ved parkeringspladsen til venstre kort før Naturskolen. Følg markvejen ca. 400 meter mod syd – igennem leddet – og følg stien skråt til højre ca. 75 meter, hvorefter man er fremme ved Kik-ud.